Rondvaren in Bootjes

Rondvaren in Bootjes

Rondvaren in de Weerribben-Wieden en Giethoorn.

Rondvaren in de omgeving van de Weerribben-Wieden en Giethoorn is prachtig. Het natuurgebied van het Nationaal Park de Weerribben-Wieden en de omgeving van Giethoorn zijn zeer divers in alle jaargetijden. De beste en mooiste routes kunt u op deze website vinden. Kaarten van de route en foto’s van de bezienswaardigheden tijdens de verschillende routes geven u een perfect beeld over de tocht! Maar uiteindelijk zult u het zelf moeten ervaren. Voor de kaarten klik: Routekaarten varen

Rietland, rondvaren WeerribbenRondvaren, zeilen in bootjeshuurbootjes GiethoornVaren in avond Weerribben-WiedenFluisterbootjes Weerribben-Wieden en Giethoorn

 

De omgeving

De omgeving van het Nationaal Park de Weerribben-Wieden en Giethoorn is bij uitstek een gebied wat u per boot wilt zien. Varen kan op verschillende manieren. U kunt in het dorp meevaren met een rondvaartboot. Treft u een goede schipper, dan zal hij u tijdens het varen veel vertellen over de geschiedenis van Giethoorn.

U kunt ook zelf een boot huren en zelf varen. Een bootje met een elektromotor, een kano ,een zeilpunter of een andere zeilboot. Varen geeft rust en u kunt zelf bepalen hoe lang u het gaat doen. Zo kunt u op uw eigen manier het oude dorp of de prachtige omgeving van Giethoorn ontdekken. Tijdens het varen zult u versteld staan van de prachtige huizen, bruggetjes en de natuur buiten het dorp. Prachtige waterpartijen, sloten, meren, doorkijkjes, flora en fauna.
Ook kunt u natuurlijk met het bootje ergens aanleggen bij 1 van de vele restaurantjes om de inwendige mens te versterken. Varen maakt hongerig en soms ook dorstig.

Er zijn de bekende rondvaartboten die in het dorp blijven, maar er bestaat ook de mogelijkheid om op te stappen op de pendelboot van Natuurmonumenten die u zelfs naar Blokzijl brengt. Tijdens deze vaartocht kunt u de fiets desnoods meenemen en een fietstocht bij de volgende halte voortzetten. Deze Ecoliner vaart in de zomermaanden en voert u door het prachtige Weerribben-Wieden landschap. Het Nationaal Park Weerribben-Wieden is zeer bekend vanwege zijn moerasgebieden, rietvelden en bijzondere flora en fauna. Tijdens deze vaartochten verteld de schipper uitgebreid over het ontstaan van het gebied en welke flora en fauna je aan kunt treffen.

Naast deze door Natuurmonumenten gesubsidieerde Ecoliner kun je ook een rondvaart maken met een terreinbeheerder van Natuurmonumenten zelf. Deze vaartocht begint bij het bezoekerscentrum van Natuurmonumenten in Sint Jansklooster. Dit bezoekerscentrum “De Wieden” staat aan het Beulakerpad 1.